یزدفردا: محمد رضا حدادزاده دادستان عمومی و انقلاب استان در نشست شهر ترمیمی که روز دوازدهم مهرماه با هماهنگی مرکز خلاقیت و فناوری های نوین شهری در سالن جلسات شهرداری مرکز برگزار شد، اظهار کرد: آداب، رسوم و فرهنگ مردم در گذشته نشان میدهد، ایده شهر ترمیمی از دیرباز در جامعه ایرانی موجود بوده و برخی از فعالیتها نظیر میانجی گریها و ریش سفیدیها هم نشان میدهد این ایده هنوز در جامعه وجود دارد.
وی افزود: اجرای ایده شهر ترمیمی به معنای از بین رفتن مجازات در جامعه نیست، بلکه استقرار این فرهنگ باعث میشود، افراد کمتر به دنبال جرم و تخلف بروند وگرنه خاطی و مجرم به ازای کار خود مجازات میشود.
دادستان عمومی و انقلاب استان خاطر نشان ساخت: فرهنگ بومی، ایرانی و اسلامی شهر یزد ظرفیت لازم برای اجرای عدالت ترمیمی را دارد و نظام قضایی نیز تا جایی که حقوق بزه دیدگان رعایت شود از تشکیل شورای راهبردی برای دست یابی به شهر ترمیمی حمایت میکند.
حدادزاده با اشاره به سیاست دستگاه قضایی در زمینه کاهش مراجعات مردمی به مراجع قضایی، افزود: فرآیندهای رسمی برای حل منازعات مردمی در دادگاه مناسب نبوده و گاهی سبب افزایش منازعات میشود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر نیز از ظرفیتهای ممکن در این زمینه استفاده میشود و در مورد محله صدرآباد و مسئله دامپروریها تلاش شد تا مسئله باکمترین تبعات حل شود.
دادستان یزد تاکید کرد: همچنین درباره مسئله اتباع بیگانه باید در نظر داشت که نمیتوان حقوق ۱۲۰ هزار تبعه خارجی ساکن یزد را نادیده گرفت و با توسل به زور و خشونت آنان را وادار به مهاجرت کرد.
شایان ذکر است شناختن مسائل و آسیب های اجتماعی، شفافیت، عدم وجود خط قرمز برای شناخت مشکلات و معضلات، تنظیم مقررات به گونه ای که شهروندان برای رفع نیازهایشان نیازی به تخلف نداشته باشند، پرداختن به عوامل زیربنایی و حل پایه ای مشکلات از ویژگی های شهر ترمیمی است که در این جلسه بیان شد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 06,فوریه,2025